Kurani Fisnik » Shqip » Suretu Et Tin

Choose the reader


Shqip

Suretu Et Tin - Vargjet Numri 8
وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ ( 1 ) Et Tin - Ayaa 1
Pasha fikun dhe ullirin!
وَطُورِ سِينِينَ ( 2 ) Et Tin - Ayaa 2
Dhe (kodrën) Turi Sina-en!
وَهَٰذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ ( 3 ) Et Tin - Ayaa 3
Dhe këtë qytet të sigurisë!
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ ( 4 ) Et Tin - Ayaa 4
Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur.
ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ ( 5 ) Et Tin - Ayaa 5
Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve.
إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ ( 6 ) Et Tin - Ayaa 6
Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë.
فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ ( 7 ) Et Tin - Ayaa 7
E pas gjithë kësaj, ç’të shtyri të përgënjeshtrosh ditën e shpërblimit (përgjegjësisë)?
أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ ( 8 ) Et Tin - Ayaa 8
A nuk është All-llahu më i urti gjykuesve?

Random Books