Kurani Fisnik » Shqip » Suretu Ed Duha

Choose the reader


Shqip

Suretu Ed Duha - Vargjet Numri 11
وَالضُّحَىٰ ( 1 ) Ed Duha - Ayaa 1
Pasha paraditën!
وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ ( 2 ) Ed Duha - Ayaa 2
Pasha natën kur shtrinë errësirën!
مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ ( 3 ) Ed Duha - Ayaa 3
Zoti yt nuk të ka lënë, as nuk të ka përbuzur.
وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَّكَ مِنَ الْأُولَىٰ ( 4 ) Ed Duha - Ayaa 4
Dhe se bota e ardhshme është shumë më e mirë për ty se e para.
وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ ( 5 ) Ed Duha - Ayaa 5
E Zoti yt do të jepë ty, e ti do të kënaqesh.
أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيمًا فَآوَىٰ ( 6 ) Ed Duha - Ayaa 6
A nuk të gjeti ty jetim, e Ai të bëri vend (të dha përkrahje).
وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَىٰ ( 7 ) Ed Duha - Ayaa 7
Dhe të gjeti të paudhëzuar e Ai të udhëzojë.
وَوَجَدَكَ عَائِلًا فَأَغْنَىٰ ( 8 ) Ed Duha - Ayaa 8
dhe të gjeti të varfër, e Ai të begatoi.
فَأَمَّا الْيَتِيمَ فَلَا تَقْهَرْ ( 9 ) Ed Duha - Ayaa 9
Pra, mos e përul jetimin!
وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ ( 10 ) Ed Duha - Ayaa 10
As lypësin mos e përzë!
وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ ( 11 ) Ed Duha - Ayaa 11
E me të mirat që të dha Zoti yt, trego (udhëzo njerëz)!

Random Books