Kurani Fisnik » Shqip » Suretu Esh Shems

Choose the reader


Shqip

Suretu Esh Shems - Vargjet Numri 15
وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا ( 1 ) Esh Shems - Ayaa 1
Pasha diellin dhe dritën e tij!
وَالْقَمَرِ إِذَا تَلَاهَا ( 2 ) Esh Shems - Ayaa 2
Pasha hënën kur vjen pas tij!
وَالنَّهَارِ إِذَا جَلَّاهَا ( 3 ) Esh Shems - Ayaa 3
Pasha ditën kur ai (dielli) e shndrit!
وَاللَّيْلِ إِذَا يَغْشَاهَا ( 4 ) Esh Shems - Ayaa 4
Pasha natën kur ajo e mbulon atë (dritën e diellit)!
وَالسَّمَاءِ وَمَا بَنَاهَا ( 5 ) Esh Shems - Ayaa 5
Pasha qiellin dhe Atë që e ndërtoi atë!
وَالْأَرْضِ وَمَا طَحَاهَا ( 6 ) Esh Shems - Ayaa 6
Pasha tokën dhe Atë që e shtriu atë (e sheshoi)!
وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ( 7 ) Esh Shems - Ayaa 7
Pasha njeriun dhe Atë që e krijoi atë!
فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا ( 8 ) Esh Shems - Ayaa 8
Dhe ia mësoi se cilat janë të këqijat dhe të mirat e tij.
قَدْ أَفْلَحَ مَن زَكَّاهَا ( 9 ) Esh Shems - Ayaa 9
Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten.
وَقَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا ( 10 ) Esh Shems - Ayaa 10
E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.
كَذَّبَتْ ثَمُودُ بِطَغْوَاهَا ( 11 ) Esh Shems - Ayaa 11
Themudi përgënjeshtroi për shkak të arrogancës së vet.
إِذِ انبَعَثَ أَشْقَاهَا ( 12 ) Esh Shems - Ayaa 12
Kur më i keqi i tyre u ngrit me të shpejtë.
فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اللَّهِ نَاقَةَ اللَّهِ وَسُقْيَاهَا ( 13 ) Esh Shems - Ayaa 13
e Pejgamberi atyre u pat thënë: “Kinie kujdes devenë e All-llahut dhe ndaj pengimit të saj që të pijë ujë.
فَكَذَّبُوهُ فَعَقَرُوهَا فَدَمْدَمَ عَلَيْهِمْ رَبُّهُم بِذَنبِهِمْ فَسَوَّاهَا ( 14 ) Esh Shems - Ayaa 14
Ata nuk i besuan atij dhe atë (devenë) e therrën dhe Zoti i tyre për shkak të mëkatit të tyre ua rreshtoi ndëshkimet dhe i rrafshoi,
وَلَا يَخَافُ عُقْبَاهَا ( 15 ) Esh Shems - Ayaa 15
Duke mos iu frikësuar prapavisë së atij (ndëshkimi).

Random Books