Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El A'la

Choose the reader


Shqip

Suretu El A'la - Vargjet Numri 19
سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى ( 1 ) El A'la - Ayaa 1
Madhëroje emrin e Zotin tënd të Lartë!
الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّىٰ ( 2 ) El A'la - Ayaa 2
I cili krijoi dhe përsosi,
وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَىٰ ( 3 ) El A'la - Ayaa 3
Dhe i cili përcaktoi e orientoi,
وَالَّذِي أَخْرَجَ الْمَرْعَىٰ ( 4 ) El A'la - Ayaa 4
Dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës;
فَجَعَلَهُ غُثَاءً أَحْوَىٰ ( 5 ) El A'la - Ayaa 5
E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.
سَنُقْرِئُكَ فَلَا تَنسَىٰ ( 6 ) El A'la - Ayaa 6
Ne do të lexojmë ty e nuk do të harrosh (Kur’anin).
إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ ۚ إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا يَخْفَىٰ ( 7 ) El A'la - Ayaa 7
Përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai e di të haptën e të fshehtën.
وَنُيَسِّرُكَ لِلْيُسْرَىٰ ( 8 ) El A'la - Ayaa 8
Dhe Ne do ta lehtësojmë ty më të lehtën.
فَذَكِّرْ إِن نَّفَعَتِ الذِّكْرَىٰ ( 9 ) El A'la - Ayaa 9
Pra këshillo aty ku këshilla bën dobi.
سَيَذَّكَّرُ مَن يَخْشَىٰ ( 10 ) El A'la - Ayaa 10
Do të këshillohet ai që ka frikë,
وَيَتَجَنَّبُهَا الْأَشْقَى ( 11 ) El A'la - Ayaa 11
Ndërsa do të shmanget më i keqi,
الَّذِي يَصْلَى النَّارَ الْكُبْرَىٰ ( 12 ) El A'la - Ayaa 12
I cili do të hyjë në zjarrin e madh.
ثُمَّ لَا يَمُوتُ فِيهَا وَلَا يَحْيَىٰ ( 13 ) El A'la - Ayaa 13
Pastaj nuk do të vdesë në të, por as nuk do të jetojë.
قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّىٰ ( 14 ) El A'la - Ayaa 14
Ka shpëtuar ai që është patruar.
وَذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّىٰ ( 15 ) El A'la - Ayaa 15
Që e përkujton emrin e Zotit të vet dhe falet.
بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا ( 16 ) El A'la - Ayaa 16
Po ju i jepni përparësi jetës së dunjasë,
وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ ( 17 ) El A'la - Ayaa 17
Ndërsa ahireti (amshimi) është më i mirë dhe e përjetshëm.
إِنَّ هَٰذَا لَفِي الصُّحُفِ الْأُولَىٰ ( 18 ) El A'la - Ayaa 18
Vërtet kjo ishte në broshurat e lashta:
صُحُفِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ ( 19 ) El A'la - Ayaa 19
në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.

Random Books