Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El Infitar

Choose the reader


Shqip

Suretu El Infitar - Vargjet Numri 19
إِذَا السَّمَاءُ انفَطَرَتْ ( 1 ) El Infitar - Ayaa 1
E kur të çahet qielli.
وَإِذَا الْكَوَاكِبُ انتَثَرَتْ ( 2 ) El Infitar - Ayaa 2
Dhe kur të shkapërderdhen yjet.
وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ ( 3 ) El Infitar - Ayaa 3
Dhe kur të përzihen detet.
وَإِذَا الْقُبُورُ بُعْثِرَتْ ( 4 ) El Infitar - Ayaa 4
Dhe kur të trazohen varret.
عَلِمَتْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ وَأَخَّرَتْ ( 5 ) El Infitar - Ayaa 5
Atëbotë secili njeri e din se çka punuar dhe çka ka lënë prapa!
يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ ( 6 ) El Infitar - Ayaa 6
O ti njeri po ç’të mashtroi ty kundrejt Zotit tënd që është bujar e i urtë?
الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ ( 7 ) El Infitar - Ayaa 7
I cili të krijoi, të përsosi dhe të drejtoi.
فِي أَيِّ صُورَةٍ مَّا شَاءَ رَكَّبَكَ ( 8 ) El Infitar - Ayaa 8
Të formësoi në formën që Ai dëshiroi!
كَلَّا بَلْ تُكَذِّبُونَ بِالدِّينِ ( 9 ) El Infitar - Ayaa 9
Jo, nuk është ashtu. Ju përgënjeshtroni ditën e përgjegjësisë.
وَإِنَّ عَلَيْكُمْ لَحَافِظِينَ ( 10 ) El Infitar - Ayaa 10
Kurse ndaj jush janë përcjellësit!
كِرَامًا كَاتِبِينَ ( 11 ) El Infitar - Ayaa 11
Janë shkrues të ndershëm te All-llahu.
يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ ( 12 ) El Infitar - Ayaa 12
Ata e dinë se çka punoni.
إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ ( 13 ) El Infitar - Ayaa 13
E s’ka dyshim se të mirët janë në kënaqësinë e përjetimeve (në Xhennet).
وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِي جَحِيمٍ ( 14 ) El Infitar - Ayaa 14
Dhe se mëkatarët janë në Xhehennem.
يَصْلَوْنَهَا يَوْمَ الدِّينِ ( 15 ) El Infitar - Ayaa 15
Aty futen ata ditën e gjykimit (të cilën nuk e besonin).
وَمَا هُمْ عَنْهَا بِغَائِبِينَ ( 16 ) El Infitar - Ayaa 16
Dhe nuk kanë të larguar prej tij.
وَمَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ( 17 ) El Infitar - Ayaa 17
E ç’të mësoi ty se ç’është dita e gjykimit?
ثُمَّ مَا أَدْرَاكَ مَا يَوْمُ الدِّينِ ( 18 ) El Infitar - Ayaa 18
Përsëri, ç’të mësoi ty se ç’është dita e gjykimit?
يَوْمَ لَا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِّنَفْسٍ شَيْئًا ۖ وَالْأَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِّلَّهِ ( 19 ) El Infitar - Ayaa 19
Është dita kur askush, askujt nuk do të mund t’i ndihmojë asgjë; atë ditë e tërë çështja i takon vetëm All-llahut!

Random Books