Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El Maun

Choose the reader


Shqip

Suretu El Maun - Vargjet Numri 7
أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ ( 1 ) El Maun - Ayaa 1
A e ke parë ti (a e sheh) atë, që përgënjeshtron përgjegjësinë dhe llogarinënë botën tjetër?
فَذَٰلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ ( 2 ) El Maun - Ayaa 2
Po ai është që e përzë në mënyrë të vrazhdë bonjakun.
وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ الْمِسْكِينِ ( 3 ) El Maun - Ayaa 3
Dhe që nuk nxit për të ushqyer të varfërin.
فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ ( 4 ) El Maun - Ayaa 4
Pra shkatërrim është për ata që falen,
الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ( 5 ) El Maun - Ayaa 5
të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm.
الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ ( 6 ) El Maun - Ayaa 6
Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe).
وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ ( 7 ) El Maun - Ayaa 7
Dhe nuk japin as sendin më të vogël (as hua).

Random Books