Kurani Fisnik » Shqip » Suretu El Karia

Choose the reader


Shqip

Suretu El Karia - Vargjet Numri 11
الْقَارِعَةُ ( 1 ) El Karia - Ayaa 1
Krisma e kijametit.
مَا الْقَارِعَةُ ( 2 ) El Karia - Ayaa 2
Ç'ka është krisma?
وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْقَارِعَةُ ( 3 ) El Karia - Ayaa 3
Dhe ç’të mësoi ty se ç’është krisma?
يَوْمَ يَكُونُ النَّاسُ كَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ ( 4 ) El Karia - Ayaa 4
Ajo është ditë kur njerëzit bëhen si insekte të shpërndara.
وَتَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ ( 5 ) El Karia - Ayaa 5
Dhe kodrat bëhen si leshi i shprishur.
فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ ( 6 ) El Karia - Ayaa 6
E sa i përket atij që i rëndohet peshoja e veprave të tij,
فَهُوَ فِي عِيشَةٍ رَّاضِيَةٍ ( 7 ) El Karia - Ayaa 7
Ai është në një jetë të këndshme.
وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ ( 8 ) El Karia - Ayaa 8
Ndërsa, atij që ka peshojën e lehtë të veprave të tij,
فَأُمُّهُ هَاوِيَةٌ ( 9 ) El Karia - Ayaa 9
Vendi i tij do të jetë në Havije.
وَمَا أَدْرَاكَ مَا هِيَهْ ( 10 ) El Karia - Ayaa 10
E ç’është ajo që të njoftoi ç’është ai (Havije)?
نَارٌ حَامِيَةٌ ( 11 ) El Karia - Ayaa 11
Është zjarri me nxehtësi shumë të lartë.

Random Books